vissangerska
rubrik_vis2
Hanne Juul har under trettio år som artist sjungit för människor i alla sammanhang – från den intima stugmiljön till den stora festivalscenen. För barn och vuxna i skola och omsorg, vid konferenser och kulturevenemang, i kyrkor och konsertsalar. Hon har turnerat och medverkat i radio och TV i alla Nordens länder med utfärder ner i Europa. Hon har medverkat i olika nordiskt sammansatta artistgrupper och har dessutom sjungit technomusik med gruppen Nåid bl.a. på Hultsfred och Roskildefestivalen.

Repertoaren är nordisk och består huvudsakligen av lyriska litterära visor med folkliga och humoristiska inslag – oftast ackompanjerat av egen gitarr. Den innehåller också ett antal berättarprogram med sägner, sagor och sånger ur den nordiska folktron. Hannes barnprogram är mystiskt mysiga och kusligt rysliga föreställningar.

Just nu samarbetar Hanne med Mats Bjarki Gustavii och Joakim Rolandson i Hanne Juul trio, en spännande konstellation med klassisk pianist, jazzsaxofonist och vissångerska som tillsammans sätter det tonsatta ordet i fokus

Bland det stora antal konsertarrangörer som genom åren anlitat Hanne finns flera länsmusikcentra, Rikskonserter, SR, SVT och Bok & Bibliotek i Göteborg.
vis_7348